torsdag 1. desember 2011

Litt Julebaks :)


Julen er vår favoritt høytid, og vi har nå hatt en JuleKakeBakeHelg med barna :)
og med sånne ivrige små kakebakere blir det jo litt kaker. Det ble blant annet krumkaker..

/o/o/o/o/o/o/o/o/o/o/o/o/o/o/o/o/o/o/o/o/o/o/o/o/o/o/



KRUMKAKER
3 egg
188 g sukker
135 g hvetemel
150 g potetmel
188 g smør
1 dl vann
mandelessens

* Smelt smør og ha i vannet
* Pisk egg og sukker til eggedosis.
* Bland alt det tørre sammen og sikt det inn i eggedosisen vekselsvis med smøret og ha i mandelessens etter ønske.
* La så røren svelle i kjøleskapet i ca. 30 min før steking.

Velbekomme :)



///////////////////////////////////////////////////////////////////////////////



KAKEMENN

100 g avkjølt smeltet smør
3 dl sukker
2 dl H-melk
1 ts hornsalt
1 l hvetemel

* Rør sammen avkjølt smør, sukker, melk & halvparten av melet blandet med hornsalt. Tilsett litt & litt mel til deigen er passe tykk.
* Dekk deigen med plast å la den stå i kjøleskap over natten.
* Sett stekeovnen på 175 grader, kjevle deigen ca. 1/2 cm tykk. Og trykk ut figurer med pepperkakeformer, som legges på stekebrett med bakepapir og stekes i ca 7-9 minutter. Disse skal ikke bli gyllene, la kakene avkjøles før de evt. Pyntes.

Velbekomme :)



////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////



PEPPERKAKER

1 1/2 dl smeltet smør (100g)
1 1/2 dl sirup (3ss)
1 1/2 dl sukker
1 1/2 dl melis
1 1/2 dl fløte
2 ts kanel
2 ts ingefær
2 ts nellik
1 1/4 ts natron
ca. 800g hvetemel

* smelt sammen smør, sirup, sukker, melis og fløte i en kjele til en flytenede og jevn masse. 
* ta kjelen av varmen, rør inn krydderet og sikt inn hvetemel til en passe tykk deig. La deigen stå i kjøleskapet over natten. Stekes på 180 grader i 10-12 minutter.

Velbekomme :)



////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////



BRUNE PINNER

200 g mykt smør
200 g sukker
1 egg
1 ss lys sirup
1/2 ts kanel
1 ts v.sukker
1 ts natron
ca. 5 dl hvetemel
perlesukker/hakkede mandler

* Rør mykt smør og sukker hvitt, ha i eggeplommen
* bland sammen alt det tørre og rør inn dette også
* rull deigen til to pølser som legges på bakepapir på et stekebrett, klem pølsene flate med pekefingeren eller en flat hånd. Pensle med eggehvitte og strø over perlesukker og evt. hakkede mandler.
* stek på 175 grader i 10-12 minutter og skjær pølsene på skrå etter steking med en pizzatrille.

Velbekomme :) 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar