torsdag 1. desember 2011

Tebriks:)



Dette er knall gode tebriks, som lett kan forvandles til ostebriks :)
Denne oppskriften gir ca. To brett med godsaker


50 g gjær
7 dl vann
1 ts salt
2 ts sukker
100 g smør
ca. 1 kg hvetemel
+ smør & evt. Ost til pensling


* Smelt smør å ha i vannet, varmes til fingertemp. Rør så ut gjæret i blandingen.
* Bland sammen alt det tørre, å ha det oppi smørblandingen. Og elt dette fort sammen til en jevn og passe tykk deig, og la den heve til dobbel str.
* Ha deigen på benken og kjevl den ut til ca. 22 x 80cm og smør/pensle smør på 2/3 av leiven på langs. 
* "Del" leiven så i 3, ( del 1 er penslet med smør og brettes over midtpartiet (del 2) som også er penslet med smør, også del 3 ikke penslet med noe, brettes over det hele) og del dem opp i passe store biter, og pensle med smør å strø over valmuefrø
* Etterhev å stek på 250 grader i 12-15 min, avkjøl og spis gjerne med brunost :)


Om du ønsker ostebriks, så har du bare ost inni sammen med smøret & oppå briksen istedefor valmuefrø.


Velbekomme :)  

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar